Repartitoarele de costuri - obligatorii conform legii

TERMO CALOR CONFORT S.A. aduce la cunoștință faptul că, în conformitate cu modificările legislative aduse cu privire la condițiile obligativității montării repartitoarelor de costuri, a fost eliminată prevederea care condiționa montarea repartitoarelor de costuri: “în condițiile în care există realizat la nivel de condominiu un sistem de echilibrare hidraulică a instalației de încălzire”.

În conformitate cu art. 32 alin.(1) din Legea 325/2006, în cazul consumatorilor dintr-un condominiu, alimentați printr-un branșament termic comun, este obligatorie montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri. Repartizarea costurilor individuale se realizează în baza metodologiei de repartizare a costurilor și aprobată de A.N.R.E. Repartitoarele de costuri fac parte integrantă din instalațiile de utilizare aferente proprietății iar montarea întreținerea și exploatarea repartitoarelor de costuri pentru energie termică, atât pentru încălzire, cât și pentru apă caldă de consum, se efectuează numai de către persoane juridice autorizate de către autoritatea de reglementare competentă.

 

“LEGEA nr. 325 din 14 iulie 2006 (*republicată*)

serviciului public de alimentare cu energie termică

SECŢIUNEA  a 4-a

    Repartizarea costurilor

    ART. 32

    (1)  În cazul consumatorilor dintr-un condominiu, alimentaţi printr-un branşament termic comun, este obligatorie montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri. Repartizarea costurilor individuale se realizează în baza metodologiei de repartizare a costurilor, elaborată şi aprobată de A.N.R.E.

    (2)  Repartitoarele de costuri fac parte integrantă din instalaţiile de utilizare aferente proprietăţii.

    (3)  Montarea, întreţinerea şi exploatarea repartitoarelor de costuri pentru energia termică, atât pentru încălzire, cât şi pentru apa caldă de consum, se efectuează numai de către persoane juridice autorizate de către autoritatea de reglementare competentă.”

Prezentare generală

RETELE DE TRANSPORT:

Lungime retele primare 13.423m (conducte 27.053m) din care:

  • supraterane 2.621m (conducte 5.449m)
  • subterane 10.802m (conducte 21.604m)

  Diametre 80 - 800 mm

Pierderi tehnologice aprobate prin HCL Pitesti nr. 233/20.12.2012 - 17,19%

PUNCTE TERMICE/STATII TERMICE:

Puncte Termice si Module Termice (Statii Termice):

  • numar statii termice: 93
  • putere termica instalata, totala: 507,48 Gcal/h
    • încalzire: 310,70 Gcal/h
    • apa calda: 196,78 Gcal/h
  • tip schimbatoare de caldura: cu placi din inox

RETELE DE DISTRIBUTIE (conducte) :

  • lungime retele de distributie, total – 265.822m
  • diametre 25 – 300 mm
  • tip izolatie:
  • clasica: 60%;
  • preizolat: 40%.

Bransamente, pâna la punctul de delimitare:

Nr. total bransamente – 3.188, cu diameter cuprinse între 20 și 150mm.

Contorizare apa calda si încalzire realizata integral.

Pierderi tehnologice aprobate prin HCL Pitesti nr. 233/20.12.2012 - 16.89%

FACTURAREA ENERGIEI TERMICE

Facturarea consumurilor de energie termica se realizeaza în conformitate cu prevederile Ordinului presedintelui A.N.R.S.C. nr. 483/2008.

Pentru eliminarea dificultatilor legate de plata energiei termice furnizate, a fost demarata în anul 2009 actiunea de încheiere a conventiilor de facturare individuala (anexe la contractul încheiat cu asociatia de proprietari), actiune în derulare si în prezent.

Stabilirea si facturarea consumurilor de energie termica pentru încalzire si apa calda de consum se face în baza proceselor verbale de citire contoare montate la consumatori (asociatii de locatari si agenti economici).

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.